Starttijden verplaatst naar ochtend, OTR en Kidsrun komen te vervallen

PROGRAMMA GEWIJZIGD
Vanwege het voorspelde zeer warme weer van komende zondag heeft de organisatie van de Haagse Beemden Loop een lastig besluit moeten nemen. De starttijden van de wegwedstrijden zijn verplaatst naar de ochtend. Na 12 uur zal het zeer waarschijnlijk te heet zijn om nog verantwoord hard te lopen. Wij willen geen enkel risico nemen omtrent oververhitting bij de deelnemers.
Helaas hebben wij hierdoor de, zeer moeilijke, beslissing moeten nemen om de Obstacle Trail Run en de Kidsrun te laten vervallen.

Het programma voor komende zondag is nu als volgt:
08.00 Ophalen startnummer en mogelijkheid tot na-inschrijving
09.45 Start 10 km
10.45 Prijsuitreiking 10 km
11.15 Start Wheelers 5 km
11.20 Start 5 km en 15 km
12.15 Prijsuitreiking 5 km en 5 km wheelers
12.45 Prijsuitreiking 15 km

OBSTACLE TRAIL RUN GEANNULEERD
De Obstacle Trail Run komt te vervallen vanwege organisatorische redenen: het vergt enorm veel werk om alle hindernissen op tijd af te hebben (en dat is al een race tegen de klok als deze op de normale tijd zou starten). Op zaterdag wordt hier normaliter al mee gestart en op zondag wordt nog een groot deel van de ochtend gebruikt om het parcours en de hindernissen gereed te zetten. Door het verplaatsen van alle andere looponderdelen naar de ochtend, krijgen wij het niet voor elkaar om alle hindernissen op tijd neer te zetten. Daarnaast is het vanwege het weer enorm druk met recreanten bij de Asterdplas, een belangrijk onderdeel van het parcours. Hierdoor hebben wij niet voldoende tijd en ruimte om al op zaterdag goed te kunnen opbouwen. Tevens willen wij niet het risico lopen dat recreanten zich bezeren aan de hindernissen, of deze verplaatsen, aanpassen of verwijderen. Uiteraard hebben wij ook overwogen om het parcours in te korten, zoals het vermijden van de Asterdplas, of hindernissen te schrappen. Maar dat zou betekenen dat we de deelnemers geen volwaardige OTR kunnen bieden. Tenslotte, wij willen alleen een goede OTR of geen OTR.
Iedereen die zich al heeft ingeschreven voor de OTR krijgt daarom de volgende keuze:

  • Deelnemen aan een andere afstand en het verschil in inschrijfkosten als korting gebruiken bij deelname aan de OTR in 2018, of
  • Gratis meedoen aan de OTR in 2018.

Omdat er sprake is van overmacht kunnen wij helaas de inschrijfkosten niet terugbetalen. Zie hiervoor ons wedstrijdreglement.

KIDSRUN GEANNULEERD
De Kidsrun komt ook te vervallen omdat we deze niet pas tegen de middag willen laten starten, eerder is organisatorisch gezien geen optie. Tegen de middag is het al te warm voor de kinderen om nog verantwoord een lichamelijke inspanning te leveren. Kinderen zijn niet zo goed in staat hun lichaamstemperatuur te reguleren als volwassenen en drogen daarom sneller uit. Het omslagpunt waarbij de temperatuurregeling van het lichaam wordt ontregeld ligt bij kinderen lager, namelijk circa 27˚C. Met inspannende activiteiten zal dit omslagpunt eerder bereikt worden. Het lichaam is dan niet meer in staat om oververhitting en uitdroging zonder hulp van buitenaf te voorkomen. Kinderen krijgen dus eerder klachten dan volwassenen. Wij willen hierin geen enkel risico nemen. Alle kinderen die zich al hebben ingeschreven kunnen volgend jaar gratis meedoen.

MOEILIJKE BESLISSING
Als organisatie betreuren wij het ten zeerste dat we deze beslissing hebben moeten nemen, maar op het weer hebben wij helaas geen invloed. Wij hopen op uw begrip en steun en zien u graag verschijnen in de ochtend bij de 5km, 10 km of 15km en/of in 2018.

Namens het bestuur van Stichting Haagse Beemden Loop

Jenny Busch, voorzitter

3 gedachten over “Starttijden verplaatst naar ochtend, OTR en Kidsrun komen te vervallen

  1. Respect voor jullie beslissing – verantwoordelijkheid nemen is niet altijd eenvoudig maar wel het juiste om te doen. Complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *