Hardlopen, schei uit man!

Dit riep ik tot ongeveer 30 april 2016.
Huh ? De penningmeester van een loopevenement die daar al een aantal jaren zit en die zegt dit ?

Ja klopt. Een penningmeester van een willekeurige voetbalclub is ook geen Messi, zeg maar. Okee, die hebben dan wel vaak een “ binding” met de sport. Ze kijken bijvoorbeeld al 25 jaar voetbal op TV. Dan kan ik me daar bij aansluiten, want tijdens de Olympische Spelen vind ik de atletiek nog steeds het mooiste om naar te kijken. Ik geef toe; de meerkamp vind ik echt de kers op de taart en een vijf kilometer op een sintelbaan vind ik minder interessant.

Oh, dan zit die penningmeester ook al 25 jaar sport op TV te kijken en doet verder niks actiefs op sportgebied. Nee, klopt niet helemaal. Sport op TV kijken is nog steeds een favoriete bezigheid en mijn interesse in sport is best breed georiënteerd. Ik moet wel zeggen dat ik Cricket en Curling ontzettend saaie sporten vind om naar te kijken. Dat is puur persoonlijk, dus beste Cricketter als je zes runs slaat zal dat best een prestatie van jewelste zijn, maar mij zegt het niets. Beste Curlinger, als je zes punten scoort in 1 end, idem dito.

Maar actief gedurende mijn nog zeer korte leven;

  • Voetbal (DVS 33, vv Raamsdonk, NAC, Groen-Wit, TVC, JEKA, Baronie en diverse cafe elftallen).
  • Thai Boxen ( via een Sportschool destijds ) Later nog weleens tijdens een ruzie, maar dat was niet de bedoeling, begreep ik achteraf.
  • Tennis (recreatief met de nadruk op recreatief).
  • Squash (Zie tennis).
  • Wielrennen (recreatief met vrienden; lees; als een stel losgelaten jonge honden zo hard mogelijk kop over kop en geen rekening houden met verkeer).

Hierna een stapje terug en wandelen, veel wandelen, vierdaagse trainingen (vloek vloek), vierdaagse lopen (1 keer uitgelopen, 1 keer uitgevallen).

En met dat wandelen hield ik me voor dat ik in ieder geval nog steeds aan sport deed. Dat was en is ook zo, maar ik zag mijn leeftijdsgenoten dus ergens in mei 2016 een rondje hardlopen en dat leek ze zo makkelijk af te gaan, dat ik dacht; Dat moet ik toch ook kunnen. Na een aantal mislukte pogingen met EVI,een tweetal hernia;s en andere ongemakken al voor 2016, besloot ik op donderdag 5 mei 2016 het volgende: Ik ga opnieuw EVI omarmen. En dan is mijn doel dat ik in 2017 de 5 km kan lopen in 30 minuten tijdens de Haagse Beemden Loop.

Strak aan de schema’s gehouden van EVI, zelfs tijdens mijn vakantie, een loop in Bavel ( 30,20 ). Het uitgemaakt met EVI en een nieuwe “ liefde “ aangegaan met een expert. Schema’s, interval training, andere routes, viaducten op en af en in Frankrijk “ bergen “ op en af. Het werd leuker en leuker en ik merkte dat er een soort verslaving insloop. Dus ja ook een paar tegenslagen, pijntjes, blessures et cetera et cetera. En dan nog maar een loop in Etten Leur; BAM ! 29.05 !

Stelt voor de meeste geen r** voor,maar ik was zo trots en gelukkig.

En mijn PR van Etten Leur kon ik niet benaderen, maar zie hier; Mijn doel heb ik bereikt en ik ben een gelukkig mens.

Wat kan er veel veranderen in een jaar tijd. Van de aanhef: “ Hardlopen, schei uit man !” tot waar ik nu ben.

Dus voor diegene die de aanhef ook gebruiken: probeer het eens en wie weet zien we jou terug in 2020.

Rob Roovers