Obstacle Trail Run

De Haagse Beemden Obstacle Trail Run is uniek in Breda en omgeving! 

Obstacle trail run Haagse Beemden Loop

Het speciale aan dit onderdeel van de HBL is dat er voornamelijk over onverhard terrein wordt gerend. Je rent grotendeels door natuurgebieden ten noorden van de wijk Haagse Beemden die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, maar nu voor ons speciaal worden opengesteld.

De start is net als de andere afstanden bij B.S.V. Boeimeer. Van daaruit gaat het parcours naar het Haagse Beemdenbos, de rivier de Mark en de Asterdplas – let op: natte schoenen gegarandeerd!

Obstacle trail run Haagse Beemden Loop

Het parcours zal rond de 8,5 km lang zijn. Laat je daar echter niet door afschrikken! Het parcours steekt namelijk zo in elkaar dat je voor je het weet bij de finish bent en je zou willen dat je nog een rondje mocht.

Op het parcours zullen er weer enkele obstakels ‘in de weg’ liggen in de vorm van slootjes en hekken, maar ook extra attributen.  De moeilijkheidsgraad zal echter zo ingesteld zijn dat iedereen deze hindernissen kan nemen. Ook zullen er bij de obstakels vrijwilligers staan om waar nodig te helpen.

Obstacle trail run Haagse Beemden LoopWelke extra obstakels je allemaal tegenkomt naast de hekken en slootjes, staat op de parcourspagina.

Net als bij de wegafstanden krijg je een startnummer en wordt de tijd geregistreerd via Racetimer. Voor de snelste 3 heren en dames staat er een beker te wachten.

Belangrijk: trek een lange broek aan, hoe warm het weer ook is. Je rent door gebieden met brandnetels en braamstruiken. Ook is de kans op een tekenbeet erg groot eind mei. Controleer jezelf na afloop dus goed op teken! Bij tekenbeten en andere verwondingen staat de EHBO voor je klaar.
Neem geen telefoons, camera’s of gps apparaten mee die niet tegen water bestand zijn. Er is namelijk kans dat je goed nat wordt en de organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade.
Verder willen we je graag attenderen op het Infoblad deelnemers Mud- en Obstacle Run, die wij van de GHOR/ GGD hebben ontvangen. Hierin staat belangrijke informatie voor deelnemers van sportevenementen met water en modder.

Loop jij al warm voor de Obstacle Trail Run? Neem dan snel een kijkje op de pagina met de plattegronden voor het parcours! En let op: er is een maximum van 300 deelnemers, dus wees er snel bij want VOL=VOL!

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.