Verkeersoverlast voor omwonenden

Tijdens de Haagse Beemden Loop zijn op diverse plekken in de wijk een aantal straten en fietspaden afgesloten voor alle verkeer. Dit is noodzakelijk om een voor de lopers veilig en verkeersvrij parcours te garanderen. Voor buurtbewoners kan dit vervelend zijn.

Afgesloten straten en fietspaden tijdens Haagse Beemden Loop:

Vanaf 9:30 en tot ongeveer 18:00
Heksendans (in noordelijke richting / vanaf Emerparklaan). Verkeer naar Heksendans  mogelijk via Emerparklaan > Heksenwiellaan > Heksenakker

Vanaf 11:00 en tot ongeveer 12:00
Heksenkring (nr 1 t/m 12)
Heksenrij (nr 1 t/m 12)

Vanaf 11:00 en tot ongeveer 13:30
Krommedijk
Rietdijk (tussen Krommedijk en Bredestraat) vanaf 11:55

 Vanaf 12:55 en tot ongeveer 16:45
Biesvaren
Bredestraat (tussen Werftseweg en Rietdijk)
Bronkruid (tussen Sterrenkroos en Overkroetenlaan)
Bunderkenspad
Fietspad Emerparklaan (tussen Heksenwiellaan en Heksendans)
Heksenkruid
Heksenpad
Heksenwielpad (tussen Emerparklaan en Bunderkenspad)
Helmkruid (tussen Sterrenkroos en Biesvaren/Moeraszegge)
Rietdijk (tussen toerit parkeerplaats Asterdplas en Bredestraat)
Sterrenkroos (tussen Helmkruid en Westerhagelaan)

 

Een impressie van de afsluitingen tussen 10:00 en 16:00 rond Winkelcentrum Heksenwiel:
Luchtfoto: © Microsoft Corporation – Image courtesy of Simmons

Kaartgegevens © Google

Kaartgegevens © Google

Wij vragen de medewerking van alle omwonenden om het parcours verkeersvrij te houden en eventueel auto’s zo te parkeren, dat de lopers/loopsters zich ongestoord met hun wedstrijd bezig kunnen houden. Buurtbewoners die direct aan het parcours wonen en tijdens de loop willen vertrekken met de auto, kunnen het beste de auto tevoren buiten het parcours parkeren. Informeer ook gasten, leveranciers, taxi’s en eventuele anderen over de te verwachten verkeersmaatregelen. De bewoners van huizen direct aan het parcours ontvangen van ons aanvullende informatie in de brievenbus. Woont u langs het parcours maar heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact met ons op, onder vermelding van uw adres, dan sturen wij de voor u van toepassing zijnde informatie per e-mail.

Op diverse plekken langs het parcours staan verkeersregelaars die kunnen helpen bij vragen. Dit zijn allemaal vrijwilligers die hun vrije zondag hieraan besteden. Ze proberen rekening te houden met iedereen, maar staan boven alles in voor de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers. Het zonder toestemming passeren van afzettingen zal gemeld worden aan de politie.

De bussen van Arriva rijden tijdens de Haagse Beemden Loop volgens de normale dienstregeling. De belangrijkste ontsluitende wegen bij het parcours (Emerparklaan, Westerhagelaan, Heksenwiellaan, Overkroetenlaan) blijven de hele dag open voor autoverkeer. Op de punten waar het parcours de Heksenwiellaan en de Overkroetenlaan kruist, is het mogelijk dat er wat vertraging ontstaat. De parkeerterreinen van het recreatiegebied rond de Asterdplas en de Texas Hoeve blijven tijdens het evenement bereikbaar via de Krommedijk.

Wij rekenen op uw medewerking om er samen met ons een prachtige dag van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *