Obstacle Trail Run

De Haagse Beemden Obstacle Trail Run is uniek in Breda en omgeving! 

Obstacle trail run Haagse Beemden Loop

Het speciale aan dit onderdeel van de Haagse Beemden Loop is dat er voornamelijk over onverhard terrein wordt gerend. Om schade aan het prachtige stukje natuur te voorkomen, blijven we wel op de bestaande wegen/ paden en blijven wildpaadjes voor het wild!

De start is net als de andere afstanden bij B.S.V. Boeimeer. Van daaruit gaat het parcours via obstakels op het terrein van Boeimeer naar de Rietdijk. Vervolgens richting de Mark, het Haagse Beemdenbos en tot slot de Asterdplas – let op: natte schoenen gegarandeerd!

Obstacle trail run Haagse Beemden Loop

Het parcours zal rond de 8,5 km lang zijn. Op het parcours zullen er weer enkele obstakels ‘in de weg’ liggen in de vorm van bv. hooibalen en hekken. Welke andere extra obstakels je allemaal tegenkomt, staat onderaan op deze pagina. De moeilijkheidsgraad zal echter zo ingesteld zijn, dat iedereen deze hindernissen kan nemen. Ook zullen er bij de obstakels vrijwilligers staan om waar nodig te helpen. En soms helpen lopers elkaar, het gaat om je eigen sportieve uitdaging!

Obstacle trail run Haagse Beemden LoopNet als bij de meeste andere wedstrijdonderdelen krijg je een startnummer met chip en wordt de tijd geregistreerd via Racetimer. Er zijn voor dit onderdeel geen bekers en prijzen, maar wel een medaille.

En omdat het ene kind het andere niet is, mogen ook de wat grotere kinderen meedoen. We gaan er vanuit dat de ouders of hun verzorgers in kunnen schatten of hun kind(eren) ‘klaar’ zijn voor dit onderdeel. Alleen als de temperatuur boven de 26 graden uitkomt, mogen ze niet meelopen, ondanks dat de afstand tot 30 graden door volwassenen wél mag worden gelopen. Kinderen kunnen hun warmte namelijk minder goed kwijt en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. We kunnen in een dergelijke situatie geen restitutie of compensatie voor inschrijvingsgeld toekennen.

Belangrijk: trek een lange broek aan, hoe warm het weer ook is. Je rent door gebieden met brandnetels en braamstruiken. Ook is de kans op een tekenbeet erg groot eind mei. Controleer jezelf na afloop dus goed op teken! Bij tekenbeten en andere verwondingen staat de EHBO voor je klaar.
Verder willen we je graag attenderen op het Infoblad deelnemers Mud- en Obstacle Run van de GHOR/ GGD. Hierin staat belangrijke informatie voor deelnemers van sportevenementen met water en modder.
Neem geen telefoons, camera’s of gps-apparaten mee die niet tegen water bestand zijn. Er is namelijk kans dat je goed nat wordt en de organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade.

Loop jij al warm voor de Obstacle Trail Run? Neem dan snel een kijkje op onderstaande plattegronden van het parcours! En let op: er is een maximum van 300 deelnemers, dus wees er snel bij want VOL=VOL!

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.

Route Obstacle Trail Run 2018 (+/- 8,5 km) (wijzigingen onder voorbehoud):