10 kilometer

De start van de 10 kilometer is om 14:30. Schrijf je hier in tot 45 minuten voor de start!

De 10 kilometer loop maakt gebruik van hetzelfde parcours als de 5 kilometer loop. In de voorgaande editie maakten we nog een mooie lus door het poldergebied, maar dat is dit jaar helaas niet mogelijk door werkzaamheden aan de dijk langs de Mark. Je loopt vier ronden: 

  • De eerste ronde volg je de Asterdronde. Dit is een ronde van 4 kilometer door het fraaie poldergebied richting het Haagse Beemden Bos. Een klein deel van deze ronde is een gravelpad (circa 200 meter).Na 4 kilometer kom je voor de eerste keer langs Start/Finish, loop aan de rechterkant van de weg om aan de tweede ronde te beginnen. 
  • De tweede ronde volg je de Sportveldronde. Dit is een ronde van 1 kilometer rond de sportvelden van Tennisvereniging Heksenwiel en B.S.V. Boeimeer. Na 5 kilometer kom je voor de tweede keer langs Start/Finish, loop aan de rechterkant van de weg om aan de derde ronde te beginnen. 
  • De derde ronde volg je nogmaals de Asterdronde. Na 9 kilometer kom je voor de derde keer langs Start/Finish, loop aan de rechterkant van de weg om aan de vierde ronde te beginnen. 
  • De vierde en laatste ronde volg je nogmaals de Sportveldronde. Terug op de Heksendans bereik je de Finish aan de linkerkant van de weg.

Tijdens elke ronde kom je langs een wisselpunt, waar de Asterdronde rechts afbuigt en de Sportveldronde links. Hier staan borden op de weg en hier staan begeleiders om te helpen indien nodig. Hieronder een voorbeeld van het bord op deze plek.Bord wissel

Elke deelnemer loopt verplicht met een door ons verstrekt startnummer met chip. Deze moet duidelijk zichtbaar op de borst, dus onbedekt en niet gevouwen worden bevestigd.

Wil je zo vriendelijk zijn om de wedstrijdlopers vooraan te laten starten, zodat zij ongehinderd door kunnen lopen?  Geef je medelopers de ruimte om jou links in te halen, blijf dus rechts lopen. Alvast bedankt!

5 kilometer parkoers - Asterdronde en Sportveldronde

google-site-verification: google93b255dab726c6ff.html