Verkeer

Tijdens de Haagse Beemden Loop zijn op zondag 28 mei 2023 op diverse plekken in de wijk een aantal straten en fietspaden afgesloten voor alle verkeer. Dit is noodzakelijk om een voor de lopers veilig en verkeersvrij parcours te garanderen. Onderstaande plattegronden verduidelijken de verkeerssituatie. Wij proberen de overlast voor de wijkbewoners, winkeliers en recreanten waar mogelijk te  beperken, maar houdt rekening met een iets langere reistijd en vertrek dus op tijd.

Op diverse plekken langs het parcours staan verkeersregelaars die kunnen helpen bij vragen. Dit zijn allemaal vrijwilligers die hun vrije zondag hieraan besteden. Ze proberen rekening te houden met iedereen, maar staan boven alles in voor de veiligheid van de deelnemers en het verkeer. Het zonder toestemming passeren van afzettingen zal gemeld worden aan de politie.

Wij rekenen op jouw medewerking om er samen met ons een prachtige dag van te maken!

Openbaar vervoer
De bussen van Arriva rijden tijdens de Haagse Beemden Loop volgens de normale dienstregeling. 

Ontsluitende wegen
De belangrijkste ontsluitende wegen rond het parcours (Emerparklaan, Westerhagelaan, Heksenwiellaan) blijven de hele dag open voor autoverkeer. 

Winkelcentrum Heksenwiel & Asterdplas
Het Winkelcentrum Heksenwiel blijft bereikbaar, maar er geldt een eenrichtingsparkeerroute en een aantal parkeerplaatsen is niet beschikbaar. De parkeerterreinen van het recreatiegebied rond de Asterdplas en de Asterdhoeve blijven tijdens het evenement toegankelijk via de Krommedijk. Gedurende de starts van de diverse wedstrijdonderdelen wordt het verkeer op de Krommedijk gedurende korte tijd tegengehouden.

Omwonenden
Wij vragen de medewerking van alle omwonenden om het parcours verkeersvrij te houden en eventueel auto’s zo te parkeren, dat de lopers/ loopsters zich ongestoord met hun wedstrijd bezig kunnen houden. Buurtbewoners die direct aan het parcours wonen en tijdens de loop willen vertrekken met de auto, kunnen het beste de auto tevoren buiten het parcours parkeren. Informeer ook gasten, leveranciers, taxi’s en eventuele anderen over de te verwachten verkeersmaatregelen. De bewoners van huizen direct aan het parcours ontvangen van ons aanvullende informatie in de brievenbus. Woon je langs het parcours, maar heb je geen brief ontvangen? Neem dan contact met ons op, onder vermelding van jouw adres, dan sturen wij de voor jou van toepassing zijnde informatie per e-mail.

Afgesloten straten en fietspaden tijdens Haagse Beemden Loop:

Vanaf 9:30 en tot ongeveer 18:00
Heksendans (in noordelijke richting / vanaf Emerparklaan). Verkeer naar Heksendans
mogelijk via Emerparklaan > Heksenwiellaan > Heksenakker

Vanaf 10:45 en tot ongeveer 16:45
Fietspad Emerparklaan (tussen Heksendans en Krommedijk)
Heksenpad (fietspad)
Krommedijk (Rietdijk tot 12:30 bereikbaar via Bredestraat)

Vanaf 12:30 en tot ongeveer 16:45
Rietdijk (tussen Krommedijk en Lange Bunderpad)
Lange Bunderpad (fietspad)
Beemdenbospad (fietspad)

google-site-verification: google93b255dab726c6ff.html